måndag 10 september 2012

Började hundkurs idag.

Började hundkursen idag igen, märktes att Baloo var oslipad för det gick verkligen åt helvete där. 
Inkallningen gick skit, finskan gick skit, ligga på plats gick skit, det enda som gick bra var när han skulle krypa, men det vet jag att han är sjukt duktig på! För er som inte vet vad finskan är så tänkte jag förklara lite; 
Man tar en hink eller liknande och ställer den någonstans på trädgården, bara det finns plats för den att springa åt båda håll. Så lägger man en godis på hinken, man tar sin hund och visar godisen, och hunden får ta godisen de första 2-3 gångerna bara för att den ska veta att det finns något gott där. Så lägger man dit en ny godis som hunden får titta på och se att den är där, men den får inte ta den, se men inte röra!! 
Man tar sen sin hund och sätter den ner kanske 2 meter ifrån hinken (man kan utöka längden senare), så kopplar man loss själva kopplet då. Men hunden ska fortfarande sitta kvar medans du går till andra sidan av hinken, en bit ifrån den gärna. I övningen är det meningen att hunden ska stanna innan han kommer till hinken, så man måste vara snabb och bestämd! Alltså, du kallar på hunden, men eftersom att det går ganska snabbt på bara 2 meter så måste du med bestämd röst säga till hunden att stanna, och hunden ska då stanna innan hinken och inte ta godisen som finns där förens du tycker att det är okej. Efter att den fått godisen brukar iallafall vi på kursen köra en vanlig inkallning direkt efter. Alltså man tar inte på kopplet igen utan efter att hunden tagit sin godis så sätter man den ner, och kör en vanlig inkallning, KLART! 
Så ni som inte visste vad finskan va, there you go! ;) 

En bra sak med kursen, eller ja, jag tycker iallafall att det är bra för Baloos träning. 
Han har nämligen fått en hund där som han inte tycker om, vet inte riktigt vad för ras men, som en väldigt liten pitbull. De två höll på att börja slåss på kursen under inkallningen tyvärr. Men nu är det en bra träning för oss när vi går t.ex serpentiner mellan varandra eller möten. Så på det sättet är det iallafall bra. Det är bara så himla synd att det inte är lika lätt att träna möten hemma :/ Möter sällen andra hundar här xD 

CIAO! 

Hade ingen annan bild. Men detta är från skoldagen när mina nyfunna vänner (xD) och jag var ute och fotade på medialektionen, vi var klara så bestämde oss för att ta lite gruppbilder oså! 

4 kommentarer:

  1. Kan vara en Staffe! De är som små Amstaffs :)
    Vad kul det låter med hundkurs! Jag ska träna lite på finskan hemma haha :D Skriv gärna fler övningar och hur ni gör dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollade på bilder och ja den ser ut så, men den är ännu mindre den på kursen! XD
      Det kan jag göra, kommer nog upp några videos nångång om mamma inte glömmer att filma :))

      Radera
    2. Är den mindre än 36 cm? :o Det är typ som en linjal och lite till! SKK skriver "Mankhöjd är ca 36–41 cm".
      Kul, gör det :D

      Radera
    3. uhm jag vet inte, men den såg mindre ut än de på bilderna men jag vet inte xD

      Radera